Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

Çocuklarımızın sağlığı, mutluluğu ve gülümsemesi, en değerli hazinelerimizdir. Onların sağlıklı büyümesi ve gelişimi için dikkat etmemiz gereken birçok faktör var; bunlardan biri de diş sağlığıdır. Sağlıklı dişler, miniklerimizin gelişiminde önemli bir rol oynar. Bu nedenle çocuklarımızın diş bakımını doğru ve düzenli bir şekilde yapmak, onların sağlıklı bir geleceğe adım atmalarına yardımcı olacaktır. 

İşte Minikler İçin Diş Bakımının Altın Kuralları: 

1. Erken Başla: Diş bakımına mümkün olduğunca erken yaşlarda başlamak önemlidir. 6 Aylıkken, ilk dişleri çıkmaya başladığında besin alımından sonra temiz bir tülbent yarımıyla bebeğin dişleri silinebilir.

Haberin Devamı

2. Doğru Diş Fırçası Seçimi ve Doğru Diş Fırçalama Tekniklerinin Öğretilmesi: Minikler için özel tasarlanmış yumuşak kıllı diş fırçaları tercih etmeliyiz. Küçük başlıklı ve ergonomik diş fırçaları, çocukların dişlerini rahatça fırçalamasına yardımcı olacaktır.

Diş hekimleri olarak, çocuklara doğru diş fırçalama tekniklerini öğretiyoruz. Ayrıca çocuklara nasıl etkili bir şekilde fırçalayacaklarını gösterirken, ebeveynlere de aynı teknikleri çocuklarına öğretmeleri konusunda rehberlik etmiş oluyoruz.

3. Düzenli Kontroller: Düzenli diş muayeneleri yaparak çocukların dişlerinde oluşabilecek en küçük sorunları bile erken tespit etmiş oluruz. Erken teşhis, tedavi sürecini kolaylaştırır ve bu sayede daha ciddi problemlerin önüne geçmiş oluruz. Ayrıca diş hekimleri olarak çocuklara ve ailelerine diş bakımı konusunda önerilerde bulunarak çürük oluşumunu engellemek için önleyici bilgiler sunarız.

4. Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları: Dengeli bir beslenme, diş sağlığı için de önemlidir. Şekerli ve asidik yiyeceklerden kaçınılmalı, çiğ sebze ve meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilmelidir.

5. Örneklerle Pratik Uygulamalar: Miniklerimize diş bakımını sevdirme konusunda örneklerle yaklaşmak önemlidir. Onlara, sevimli çizgi karakterlerle süslenmiş diş fırçaları ve eğlenceli diş macunları seçerek, diş fırçalama sürecini keyifli hale getirebiliriz. Ayrıca ebeveynler olarak onlara örnek olmalı, sabah ve akşam çocuklarımızı yanımıza alarak dişlerimizi fırçalamalıyız. 

Haberin Devamı

Çocuk Diş Hekimliği: Pedodonti

Pedodontistler, çocukların diş gelişimini izleyen, diş sağlığı sorunlarını tedavi eden ve önlemler alan, çocukların sağlıklı gülümsemelerini korumak ve gelecekteki diş sorunlarını önlemek için eğitimli ve deneyimli Pedodonti dalında uzmanlaşmış diş hekimlerimizdir. Çocuklarınızın diş sağlığı konusunda güvenilir bir uzmana danışarak, sağlıklı bir ağız ve diş sağlığına katkıda bulunmuş olursunuz.

Sağlıklı gülüşlerle dolu bir gelecek için çocuklarımızın diş sağlığına önem vermeliyiz. Unutmayalım, sağlıklı dişler, mutlu gülüşlerin temelidir.