Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

1. Dişeti Hastalığını Önlemek İçin

Diş eti hastalığı, dişlerinizi yerinde tutan diş eti dokularında ve kemikte oluşan bir enfeksiyondur ve yetişkinlerde diş kaybının önde gelen nedenlerinden biridir. Erken teşhis edilirse tedavi edilebilir ve geri döndürülebilir. Tedavi olunmazsa, ileri bir diş eti hastalığı evresi takip edebilir. Düzenli diş temizliği ve kontrolleri, günlük diş ipi kullanımı ve günde iki kez fırçalama diş eti hastalıklarını önlemede önemli faktörlerdir.

2. Genel Sağlığın Korunmasına Yardımcı Olmak

Haberin Devamı

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, kalp krizi ve felçlere kötü ağız hijyeninden kaynaklanan diş eti hastalığının da neden olabileceğini gösterdi. Her 6 ayda bir diş temizliği, dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Bu da kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltabilir.

3. Ağız Sağlığınızı Korumak İçin

Diş eti hastalığı yetişkinlerde diş kaybının önde gelen nedenlerinden biri olduğundan, düzenli diş kontrolleri , temizlik, fırçalama ve diş ipi kullanmak, ağız sağlığı için hayati önem taşır. Dişlerinizi korumak, daha iyi çiğneme işlevi ve sağlıkla gülümsemenizi sağlar.

4. Diş Sorunlarını Erken Saptamak İçin

Çürüklerin, kırık dolguların ve diş eti hastalıklarının erken tespiti kolaylıkla tedavi edilebilir. Bu sorunlar tedavi edilmezse, kanal tedavisi ve diş çekimi mevcut tek tedavi seçeneği haline gelebilir. Diş temizliğiniz yapılırken hekiminiz aynı zamanda diş taşlarınızın altında da hastalık sebebi olabilecek, diş taşlarınızın altına saklanan çürük gibi oluşumları tespit edecektir.

5. Parlak ve Beyaz Bir Gülüşe Sahip Olmak

Diş temizliği çoğu tütün, kahve ve çay lekesini çıkarabilir. Temizliğiniz sonrasında daha beyaz bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

6. Ağız Kokusunu Önlemek İçin

Yapılan çalışmalar, kalıcı ağız kokusu olan kişilerin yaklaşık yüzde 85'inin bir diş sorunu olduğunu göstermektedir. Ağız kokusunun önlenmesinde iyi ağız hijyeni şarttır. Düzenli kontroller ve temizlik, iyi ağız hijyeni sağladığınızdan emin olmanın en iyi yoludur.