Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

Diş fırçalama, dişlerinizi temiz tutmanın en etkili yolu olsa da diş yüzeylerinin sadece %60'ına ulaşır. Dişlerinizdeki boşlukları temizlemek için diş arası fırçaları ve diş ipi kullanmak, ağız sağlığınızı daha iyi hale getirmek için yapabileceğiniz en kolay ve en önemli şeylerden biridir.

Diş arası temizliği neden bu kadar önemlidir?

Diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerde diş plağı birikebilir.

Zamanla bu, diş çürümesine, diş eti iltihabına ve ağız kokusuna neden olabilir. Bunun olmasını önlemek için günlük temizlik rutininizin bir parçası olarak diş ipi kullanmak iyi bir fikirdir.

Haberin Devamı

Diş ipi, normal bir diş fırçasının ulaşamadığı dişlerinizin arasını temizlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Düzenli diş fırçalamaya ek olarak günlük diş ipi kullanımı, diş etlerinizi ve dişlerinizi canlı ve sağlıklı tutmanın kolay ve etkili bir yoludur.

Ağzınızı canlı ve sağlıklı tutmak için dişlerinizin arasını her gün temizlemenizi öneririz.

Dişlerinizin arasını temizlemeye ilk başladığınızda, diş etleriniz biraz ağrıyabilir ve kanayabilir. Bu kanama durmazsa veya çok uzun sürerse bir diş eti iltihabının başlangıç sinyali olabilir. Birkaç gün içinde bir iyileşme fark etmezseniz, diş hekiminize başvurmayı ihmal etmeyin.

Diş ipi nasıl kullanılmalı?

-Yaklaşık kırk santimetrelik diş ipi alarak, ipliğin büyük bir bölümünü orta parmaklarınızın çevresine sarın ve kullanmak için dört veya beş santimetrelik ipi açıkta bırakın.

-Diş ipini, baş parmak ve işaret parmakları arasında gerili tutarak, dişleriniz arasında nazikçe yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin. Bu sırada parmaklarınızın arasındaki ipin gergin olması çok önemlidir.

-İpin, diş eti çizgisini geçtiğine emin olun. Diş ipini zorlamayın, aksi takdirde diş etleriniz zarar görebilir.

-Dişten dişe geçerken diş ipinin temiz bölümlerini kullanın.