Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

Gülümsemek insana yakışan en güzel davranışların başında gelir. Peki gülümsediğinizde kendinizi rahatsız hissetmenize neden olan şey eksik dişleriniz olabilir mi? Estetik görünmenin en önemli sırrı güzel ve rahat gülümsemek. Diş eksikliği yaşayan kişilerde gülümserken öz güven problemi, mevcut diğer dişlerin kayması, simetri bozukluğu ve sonrasında çene ekleminin zarar görmesi gibi rahatsızlıklar yüksek oranda görülmektedir. Aynı zamanda oluşan boşluklar besin kalıntılarını tutarak diş eti iltihabı riskini fazlasıyla artırmış olur.

Haberin Devamı

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün implant tedavisini tercih eden kişi sayısı oldukça fazla. İster bir, ister birkaç dişiniz eksik olsun neden implant tedavisi yaptırmanız gerekiyor sorusunu 4 madde ile sıralayalım.

1. Kemik kaybını önlemeye yardımcı olur

Dişinizin kökü, çene kemiğinizin güçlü kalmasına yardımcı olur. İmplantlar çene kemiğinize yerleştirildiğinde, kemiğe uyarı göndererek fonksiyonun devam ettiğini ve kemiğin erimemesi gerektiğinin sinyalini verir. İmplant sadece normal bir diş gibi görünmekle kalmaz, çenenizin bütünlüğünü korumasını da sağlar.

 2. Sabit diş imkanı

Ağız içinde sık sık hareket edebilen veya kayabilen takma dişlerin aksine, implantlar çene kemiğinize güvenli bir şekilde yerleştirilir. Kendi dişleriniz gibi sabit dişleriniz olmasına olanak tanır, ana dişlerinizin ihtiyacı olan özen ve bakıma implantların da ihtiyacı vardır.

3. Yemek yemek daha keyifli hale gelir

Bir veya daha fazla eksik dişiniz olduğunda, bazı yiyecekleri düzgün bir şekilde çiğnemek zor olabilir. İmplantlar sadece gülümsemenizi geri kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi yemek yemenizi ve hatta daha iyi konuşmanızı sağlar.

4. Uzun ömürlüdürler

İmplantlar, gerçek dişleriniz kadar güçlü olan çeşitli malzemelerden üretilir. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe saf titanyum implantların yanı sıra zirkonyum ve titanyum alaşımından oluşan zirkotitan implantlar da kullanıma girmeye başladı. Bu sebeple implant tedavisini tercih ettiğinizde uzun yıllar öz güvenle gülümser, yaşantınıza ağız sağlığınız ile birlikte güvenle devam edersiniz.