Yaşam Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Duvara Sıçrayan Yağ Nasıl Temizlenir?

Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Duvara Sıçrayan Yağ Nasıl Temizlenir?

15.04.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Ne kadar dikkatli davranırsanız davranın, her mutfak duvarında mutlaka az ya da çok yağ lekesi bulunur. Bu nedenle her şeyden önce duvarınızın yapısında uygun bir temizlik malzemesi kullanarak temizlik yapmanız gerekir. Aynı zamanda duvarın kolay temizlenebilir bir yapıya ya da boyaya sahip olması, daha leke oluşmadan sizi önemli bir zahmetten kurtarır. Duvardaki yağ lekesi nasıl çıkar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Duvara Sıçrayan Yağ Nasıl Temizlenir

 Lekeye ne kadar erken müdahale ederseniz sonuca da bir o kadar kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bulaşık deterjanı mutlaka her mutfakta kullanılan, çok etkili bir yağ çözücüdür. Bir miktar suyun içinde da çözdürülen bulaşık deterjanı ve bir de temiz bulaşık süngerinin sert tarafı ile duvara uygulayarak yağ lekelerini kısa zaman içinde çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? 

Duvardaki yağ lekeleri, kadınları huzursuz eden lekelerdir. Ne kadar dikkat ederseniz edin yemek yaparken etrafa sıçrayan yağlar ve yemek buharından dolayı sıkça duvarlarda yağ lekesi meydana gelir.

Duvardaki yağ lekesini geleneksel bir yöntem olarak bulaşık deterjanını bir miktar su içinde çözündürerek çıkarabilirsiniz. Ama bulaşık deterjanı duvara zarar verebileceği için dikkatli davranmanız gerekir.

Duvarda uzun süre kalan ve yerleşen yağ lekeleri saç spreyi kullanarak çıkarabilirsiniz. Bunun için saç spreyini yağlanmış olan yüzeye bolca sıkarak kurumasını beklemeniz gerekir. Kuruduktan sonra bir ıslak bezle silerek kuruttuktan sonra yağların çıkmış olduğunu göreceksiniz.

Haberin Devamı

Duvara Sıçrayan Yağ Nasıl Temizlenir?

Duvara sıçrayan yağ lekelerinden kurtulmak için doğal malzemelerin gücünden yararlanabilirsiniz. Beyaz sirke, temizliği kusursuz bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Spreyli bir kutuya beyaz sirkeyi koyarak yağlı yüzeye püskürterek temizliği kolaylaştırabilirsiniz.

Eğer yağ lekesi çok geniş bir alana yayılmış ise, birden fazla bez kullanmak işinizi önemli ölçüde kolaylaştırır. Bunun yanında bir bardak ılık suyun içine üç yemek kaşığı karbonat ekleyerek yağ lekesi olan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu karışım hızlı ve etkili bir sonuç almanıza yardımcı olur. Sıcak su, elma sirkesi ve karbonat karışımını yağlı yüzeyler üzerine uygulayarak güçlü yağ lekelerinden bile saniyeler içinde kurtulabilirsiniz. Bu sayede hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

Yazarlar