Göbek Eriten Chia Tohumlu Yoğurt Kürü

Karın bölgesindeki yağlanma şikayeti en sık karşılaşılan problemlerden biridir. Düzenli

beslenmek, ara öğün tüketimine dikkat etmek, su içmeyi ihmal etmemek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak ideal kilograma inmenin temel kurallarından bazılarıdır.

Tüketilen bazı besinler de metabolizmanın ve yağ yakımının hızlanmasında etkili olur. Aynı zamanda kan şekerinin dengede kalmasını sağlar ve tokluk hissini uzatarak kalori kontrolünün yapılmasını sağlar.Bu besinlerden biri kullanımı gittikçe artan chia tohumudur. Chia tohumu antioksidandan, vitamin ve mineralden zengin olan bir tohum çeşididir. Özellikle omega-3 yağ asidinden ve liften zengin olması sayesinde besin değeri de yüksektir.

Haberin Devamı

Chia tohumunun tok tutma özelliği su, süt, ayran veya yoğurt gibi sıvı özellikte olan besinler ile karıştırıldığında hacminin artmasından ve jelleşmesinden kaynaklanır. Bu sayede midede de hacmi artar ve daha fazla tokluk verir. Ancak chia tohumu günde 2 yemek kaşığından fazla tüketilmemelidir.

Karın bölgesindeki yağların yakımını aktifleştiren ve yeni yağ yapımını baskılayan bir diğer etmen ise kalsiyum kaynağı besinlerdir. Kalsiyum kaynağı besinlerden biri olan yoğurt da karın bölgesindeki yağ yakımında etkili olan en önemli besindir. Bu yüzden zayıflama kürlerinde sıklıkla yer almaktadır.

Chia Tohumlu Yoğurt Kürü İçin Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt
  • ½ adet dilimlenmiş yeşil elma
  • 2 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 2 tatlı kaşığı kinoa tozu

Kürün Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri yoğurdun içerisinde karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabında bekletilip chia tohumlarının hacmi arttıktan sonra 1 hafta akşam öğünü yerine tüketebilirsiniz.

Ayrıca, tüm karın düzleştiren yoğurt kürü tariflerime buradan bakabilirsiniz:

https://aysetugbasengel.com/gobek-eriten-yogurt-kuru-tarifleri/