Ofis çalışanı mısın? O zaman kahveye hayır de!

Ofis çalışanları yoğun mesailer, bitmesi gereken işler, toplantılar ve gün boyu masa başı çalışmak zorunda olmak nedenleriyle çok fazla hareketsiz kalıyorlar. Sürekli hareketsiz çalışmak, fiziksel aktiviteyi kısıtlamanın yanında birde iştah açıklığı ortaya çıkarıyor. Uzun saatler bilgisayar başında oturup, bilgisayar ekranına bakıyor olmak tansiyon ve şeker düşüklüğüne sebep olabiliyor. Dolayısıyla ofis çalışanları sık sık şekerli besinler veya kendisini ayık tutacak çay ve kahve tüketimini artırıyor.

Haberin Devamı

Kahve aslında sağlığımıza yararlı bir içecek. Kafein içermesi sebebi ile dikkat artırıcı etkiye sahip. Fakat fazla tüketildiğinde vücuttaki su seviyesini azaltıyor. Diüretik etkisi sebebi ile vücuttan su atıyor. Su azalması ile ortaya çıkan susuzluk fark edilmediği zaman yerini açlık hissine bırakıyor. Ve ofis çalışanları açlık hissi ile abur cubur tarzı besinleri tüketmeye yöneliyor. Yani eğer kahve içiyor ve su tüketiminizi artırmıyorsanız kahveye dur demelisiniz.

Ayrıca kahve tüketimi fazla olursa eğer vücut suyunu azalttığı için selülit oluşumuna da sebep oluyor. Selülit problemi yaşıyor ve sık sık açlık problemi hissediyorsak size bir tüyo mutlaka su için ve 10 dakika bekleyin. Midenizin sakinleştiğini göreceksiniz.

Şekersiz türk kahvesi veya filtre kahve tüketiminizi günlük 2 fincan ile sınırlamalısınız. Kahve miktarına dikkat etmek ve günlük 2 litre su içmek şartı ile sağlığınıza faydasını görebilirsiniz.

Dışarda tüketilen kahveler şurup, krema içerebilir ve bu iki kalorili besinin eklenmesi ile fazladan kalori alınacaktır dikkatli olmakta fayda var. Bunları eklemeyerek kahvenizi taze süt ile tüketebilirsiniz.

Ofis çalışanlarında en sık görülen hastalıklar insülin direnci, kolesterol, obezite hastalığıdır.

Bol bol su için ve masanızın çekmecesinde fındık, badem, kuru meyve veya süt bulundurun. Ara öğünler yapın.

Sağlıcakla kalın.

Dyt. Ayşe Tuğba Şengel
Cebinizdeki Uzman, Diyetisyen


Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bize soru sorabilirsiniz: ayse@aysetugbasengel.com

Site: http://aysetugbasengel.com/

Facebook

Haberin Devamı