Partner ilişkileri yaşamımızı güzelleştirdiği gibi, oldukça sorun da üretebilir. Tercih edilen teklikler dışında yalnızlık insana mahsus değildir. Partner ilişkisinin sıcak, sevgi ve güven dolu duygularına hepimizin ihtiyacı var.

İlişkinin yolunda gitmesi yaşam neşemizi desteklediği gibi günlük akışı da keyifli hale getirir. Destek, huzur, güven, sevgi, saygı gibi kavramların iç içe olduğu ilişkinin herkesin hakkı olduğuna inanıyorum.

 

Yolunda gitmeyen partner ilişkileri için;

  • Sorunun ne olduğunu doğru tanımlamak için ilişkiye bir adım dışarıdan bakın. Bir başkasının ilişkisi gibi gözlemci olun ve sorunu tam tanımlayın.

  • Değişimi sadece karşıdan beklemek kimseye yarar sağlamadı. Kendinize saygı ile ilişkideki yerinizi belirleyin. Örneğin alanınız daralmış ya da diğerinin alanını işgal etmiş olabilirsiniz.

  • Dengeye gelmek için azı çoğaltmak, çoğu azaltmak gerekir. Bu hareketin yavaş ve düşünerek olması gerekiyor. Dengenin değişmesi farklı duyguları harekete geçirebilir. Dengenin huzuru ile hareket etmenizi öneririm.

  • Kendi içinize bakın ve ne isteyip ne istemediğinizden emin olun. İlişkinizi tespitlerden sonra tekrar değerlendirin. İstemedikleriniz daha fazla ise yine de devam etmek isteyip istemediğinizi değerlendirin.

  • Kendinizle ve partnerinizle iletişim kurmanın yollarını bulun. Aynı şeyi birçok şekilde ifade edebiliriz. İletişimin renklerinden faydalanın. Hep aynı renkten konuşmak iletişimi zorlayabilir.

  • Kendinizi anlamak ve partnerinizi anlamak önemlidir. Anlayış gösterirken sevgisiz ve saygısız davranışları aklamadan, olduğu gibi görerek davranmak da oldukça önemlidir.

 

İçimizdeki ve dışımızdaki tüm ilişkilerin olası sevgi ve güven bağı ile sürmesine niyeten,

Sevgilerimle,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com

@ebrudemirhan.ytm

Haberin Devamı