Yaşadığımız coğrafyalar ve kültürel alanlarımız yani ortak bilinç bizlere hep paranın “iyi bir şey” olmadığından bahsetti. Bizler de bu öğretilmiş alan içinde sıkışıp kaldık zaman zaman. Parayı hiç yanımızda bir dost olarak göremedik. Bunun sonucunda zararını bilmeden birçok olumsuz cümle sarf ettik. Bilinçaltımıza ve evrenin dilini öğrenmemiştik. Ve para ile olan ilişkimizin annemiz ile olan ilişkiye benzediğini ve buradan başlamak gerektiğini de bilmiyorduk.

Kendimize şunu sorabiliriz; “Annem ile aram nasıl?” cevaplarınızı duyar gibi oluyorum. - eh işte, -bir gün iyi bir gün kötü, -bazen beni sevdiğini düşünüyorum bazense çok uzak, -hep mesafeliyiz...

Haberin Devamı

Şimdi aynı soruyu para için kendimize soralım. Para ile aram nasıl?

Sizin yerinize birkaç örnek vereyim izninizle; "bazen iyi kazanıyorum, -bazen para akışı duruyor, -bir gün iyi kazansam diğer gün kazanamıyorum, -yani kesintisiz bir para akışım yok diyebilirsiniz" Bu konuda yazdığım Hayatı Yeniden Başlat kitabım çok daha detaylı örnekler içeriyor.

Anne karnındayken göbek bağımız, aslında yaşamla olan bağımızı da kurar. Ve bilinçaltımız biz burada gelişirken de aktiftir. Ve büyüyene kadar ya para kavramını pozitif bir şekilde kodlarız ya da negatif haliyle benimseriz. Oysa ki hepimiz yaşamak ve hayattan keyif almak için parayı kullanırız. Misal kendimize aldığımız bir kazağı öyle çok seviyor ve yıllarca giyinip hiç bırakmıyoruz, onu seviyoruz, bağlanıyoruz fakat unuttuğumuz şey o kazağı almak için bize yine paranın hizmet ettiğidir. Parayı öyle çok maddi, dünyevi ve ulvilikten uzak konumlandırıp kendimizi öyle yıllarca bilmeden şartladık, bize öğretilenlerden dolayı öyle sırtımızı döndük ki paraya, şimdi onunla kesişmek için kendimizce seçtiğimiz yollarda bazen kayboluyor.

Bilinçaltı bizlere doğduğumuz andan itibaren kodlanmış para kavramı neyse onu yaşattırıyor. Bilinçaltına ne verirsen evrenden onun cevabını alıyorsun. Oysa ki bilinçaltınla konuşmayı öğrendiğinde ve paranın yaşamak için bir hizmet aracı olduğunu kendine hatırlatıp olumlamalar yaptığında ve dahi paranın seni besleyen olduğunu aynı anne rahmi süreci gibi olduğunu anladığında her şeyin daha kolay gerçekleştiğini göreceksin.

Haberin Devamı

Aynı şekilde annemiz ile sevgi bağını tekrar kurduğumuzda yaşamla da aynı bağ yeniden yeniden kurulur. Bu da insana kendine güven ve payına düşenleri alma şansını sağlar. Sözün özü para kötü bir şey değildir :) özellikle kendin için istediğinde ve bu istek cümlelerini doğru seçtiğinde, para her zaman senin arkadaşın olacaktır.

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten,

Şifa olsun,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com

@ebrudemirhan.ytm