“Terk etmek” deyince aklınıza neler gelir? Negatif birçok olayı hatıralardan çıkarıp bazı korkuları öne çıkarmış olabilir. Oysaki her olan güzel ve anlamlıdır. Terk etmek de öyle… Konuyu farkındalık açısı ile ele alalım. Özü negatif olanı terk etmek ile ilerleyelim.

Yaşam boyunca terk etmemiz gereken her şey yüzeye çıkar ve kendisini gösterir. Gözlerimizi gerçeği görmeye yönlendirirken kulaklarımızı da duymaya açmalıyız. Mesajlar bazen düz ve net bazen de imalı ve hafif sis perdesi arkasında olabilir. Mesajları anlamak zaman kazandırır. Mesajların net olmasına niyet edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Terk etmemiz gereken konular bir bir kendisini ifade eder. Örneğin, bedende birden bire anlamsız bir ağrı baş göstermiş olabilir. Ya da hep ağrıyan başın ağrıyı arttırabilir. Mesajın içeriği “Bu ağrı ile yaşamaya devam edecek misin? Bırakmayı kabul ediyor musun? Bu ağrının içindeki duygu ve düşünceleri hemen çözmelisin!” şeklindedir.

Aynı şekilde ilişkilerde de mesajlar kişiye özeldir. Sürekli kıskançlık duygusu ile ilişkiye zarar veren bir kişiye kaybetme duygusu gelebilir. Soru “İlişkinin tadını çıkarmak yerine “güvensizlik” yaşayarak tüketmeye devam edecek misin? Kendini ve diğerini mutsuz etmeye devam edecek misin?” olabilir. Bu mesajın derinliği ise “güven sorununu halletmelisin!”dir. Aile içi ilişkilerde de durum aynıdır. Mesaj kişiye özel ve derinliği ile gelmektedir.

Sürekli para sorunu yaşayan bir kişiye de “Parasızlığı terk etmeye hazır mısın?” sorusu sorulmaktadır. Ya da engellerle karşılaşan ve tam ulaştım derken elinden fırsatları kaçıran kişilere de “Fırsatları yakalayamadan hayatını devam ettirmeye kararlı mısın?” sorusu gelebilir.

Düşünmeni öneririm, neleri terk etmeye niyet edersin. Neler hayatından çıksa her şey daha iyi olur? Konuları tespit ettikten sonra altında yatan duyguları sorgulamak seni daha çok çözüme götürür. Konuyu tespit edince “Bende ne değişse bu sorunu çözebilirim?” diye sormalısın.

Lütfen çözümü dışarıda aramayın. “O değişse her şey iyi olur” doğru bir yaklaşım değildir. Bu yöntemde ısrarcı isen “Neden hayatıma onu aldım? Ve neden ısrarla onunlayım?” gibi soruların cevabına yönelebilirsin. Kendini çözen kişi her şeyi çözer. Kendimizi çözmek, esnemek ve rahatlamak için oldukça güzel bir zaman.

Haberin Devamı

Her an farkındalığı yaşamanıza ve tüm negatifleri terk etmenize ve bu güzel yaşamı değerlendirmenize niyet ediyorum.

Sevgilerimle,

Ebru Demirhan