Her an seçimler içerir. Kendimizi hazır hissettiğimiz an yeni bir yola adım atabiliriz. Dilediğimizde yeniden yeni bir yol seçebiliriz. “Yeni başlangıçlara açılıyorum” diyerek ilerleyebilirsiniz.

Doğduğumuz andan itibaren farkında olarak bilerek ya da farkında olmadan aslında yeni yeni sayfalar içinde devam ediyoruz. Zaman zaman kendimize hatırlattığımız “artık temiz bir sayfa açıyorum” lafı aslında fark etmeden tüm yaşamımız boyunca bizimle ilerlemektedir. Bizler zannederiz ki en büyük değişimler kocaman adımlar ile gerçekleşir. Her gün yeniden başlar. Aynı gibi gözükse bile her gün yeniden başka, başka hisseder, başka, başka konuşuruz. Çünkü bizler her gün yenileniriz. Her gün yeni bir başlangıç yaparız. Tercihlerimiz ve seçimlerimiz içinde devam edip gider bu döngü.

Haberin Devamı

Hazır mısın? Bugün yeni bir başlangıç yaptığının farkına varmaya? Her gün yeniden nefes aldığını hatırlamak ister misin? Nefesinin gücü ile bir adım at ve bugün başlamadığın o kitaba başla. Gitmediğin o filme git. Hep almak istediğin o kıyafeti al.

Bebek adımları ile başla. Her bir minik adım seni o kocaman sahilden büyük okyanus ile buluştursun. Hazır hissettiğini düşündüğün ve alıp ceketi çıkıp geçtiğin zamanları düşün. O anda hissettiğin duyguyu hatırla ve devam etmenin gücünü bir kez daha yaşamaya başla.

Korkma adım atmaktan, değiştirip dönüştürme gücünden. Her gün yaptığın minik değişiklerin aslında kocaman değişimlerden farkı olmadığına inan. Değişimin konfor alanından çıkmanın ve hep bahsedilen güvenli limanlarda aynı kısır döngü içinde debelenmenin sana bir yararı olmadığını anlayıp açık denize yol aldığında koskoca dalgalar ile mücadelenin sana nasıl hissettirdiğini hatırla. Korkma, vazgeçme ve devam et ve bunun keyfini sorunsuzca yaşa.

Hem “Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” dememiş miydi Şems-i Tebriz.

Şimdi oturduğun yerden doğrul ve kalbinin sana hissettirdiği o hayaline, değiştirmeye çalıştığın yaşamına doğru yol al.. Yaşamın sana göz kırptığı anları hatırlamak, yenilenmek için.

Haberin Devamı

Hayatın yol göstericiliğine inanın.

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten,

Şifa olsun,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com