ZAMANA YETİŞMEK İÇİN ÖNERİLER

Zaman, en kıymetli hazinemiz. Gün geçtikçe ona yetişmekte zorlanıyoruz. Günler, haftalar, aylar, yıllar birbirini kovalıyor. Hayatın koşturmacasında en çok kullandığımız kelime “Yetişemiyorum” olmaya başladı.

Dünyanın kendisinin ve güneşin etrafında dönüş hızı çeşitli açı değişimlerinden dolayı farklılaştı. Dünyanın dönüş hızındaki minik farklılaşmalar bizlerin zaman algısında büyük değişimlere sebep oldu. DNA’mızda kayıtlı olan, atalarımızdan bugüne bilinen zamanla hareket ediyoruz fakat zaman artık aynı şekilde işlemiyor. Bizler de uyumlanmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

ZAMANLA UYUMLANABİLMEK İÇİN

· Angaryalardan kurtulun. Sizin için rutinin bir parçası olan, yapmaya alıştığınız, yapmasanız da hayatınızda bir şeylerin değişmeyeceği hatta zaman kazanabileceğiniz işleri belirleyin. Angaryalarınızı tespit edin ve hayatınızı ayıklayın.

· Kısa yolları bulmaya çalışın. İşleriniz, eylemleriniz, sonuca ulaşma konusunda “En kısa yolu ne olabilir” diye düşünün. Farkında olmadan işleri uzatabiliyor, zor yolları seçebiliyoruz. Küçük farkındalıklarla büyük zaman kazanabilirsiniz.

· “Yetişemiyorum”, “Zamanı yakalayamıyorum” gibi cümleleri kullanmamaya özen gösterin. Zamanla birlikte hareket ettiğinizi düşünün ve cümlelerinizi bu şekilde kullanın.

· Kızgın, öfkeli, küskün olmak gibi duyguların hakimiyetinde olmak zaman kaybettirir. Küskünlük enerjinizi mühürler, hareket kabiliyetinizi azaltır. Kızgın ve öfkeli olmak hata yapmanıza ve hep başa dönmenize sebep olabilir. Yapmanız gerekenler için sakin ve dengeli olmaya özen gösterin ki zaman kazanın.

· Tüm eylemlerinizi en kısa ve basit yolla kontrol edin. Yaptığınız hataları, atladığınız konuları çok daha hızlı görüp fark edebilecek, büyük sorunları engelleyecek bir sistem geliştirebilirsiniz.

· İş listesi yapmak ve gün içinde göz atmak zamanı yakalamanıza yardımcı olacaktır. Gün içinde unutulan konular, işleri telafi etmek daha sonra büyük zamanlar isteyebilir.

· “Dünyanın zamanı ile kendi zamanımı uyumluyorum” gibi cümleleri hayatınızın parçası yapın. Ürettiğiniz, artırdığınız tüm zamanı kendiniz ve sevdikleriniz için neşeyle kullanın, yaratıcılığınızı besleyin. Sizin size, dünyanın size, sevdiklerinizin size ve sizin de onlara ihtiyacınız var. Bugün zaman kazanma hareketini kendiniz ve herkes için başlatın.

Haberin Devamı

Sevgi ve şifayla,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com