Sağlık Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Egzamayı Geçiren Doğal Bitkiler Nelerdir?

Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Egzamayı Geçiren Doğal Bitkiler Nelerdir?

17.09.2021 - 21:00 | Son Güncellenme:

Egzamaya iyi gelen bitkiler nelerdir? Egzamayı geçiren doğal bitkiler nelerdir? Egzaman neden oluşur? Egzama günlük hayatı nasıl etkiler? Egzamanın kesin tedavisi var mıdır? Egzama için doğal bitkiler tedavi edici midir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir Egzamayı Geçiren Doğal Bitkiler Nelerdir

Egzamayı doğal ürünlerle tedavi etmek mümkündür. Kızarıklığı, gerginliği ve diğer kaşıntıları gidermek için bitkisel ilaçların faydalarına odaklanın.

Haberin Devamı

 

 Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Egzama en yaygın cilt hastalığıdır, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon insanı etkiler ve yaygınlığı otuz yıldır giderek artmaktadır. Giderek daha fazla hasta tedavi için alternatif tıbba dönüyor. 

 Cildin bir alerjene anormal reaksiyonundan kaynaklanır. Bir ev ürününe, makyaj malzemesine, endüstriyel boya veya yapı malzemelerinde bulunan toksik maddelere alerji olabilir, sonra kimyasal alerjenlerden bahsediyoruz. Alerjik egzama, polen üretilirken ilkbaharda da ortaya çıkabilir.

 Egzama, stresli bir durum veya iç çatışmalarla da şiddetlenebilir, bu nedenle çarkıfelek, melisa, melek otu veya alıç gibi bitkilere yönelmeniz tavsiye edilir.

 

 Egzamayı Geçiren Doğal Bitkiler Nelerdir?

Haberin Devamı

 Egzamalı hastalar uzun yıllardır sıklıkla kortikosteroid kremler yaşamışlardır. Ancak bitkisel tıpta krem, losyon veya merhem şeklinde (yağlı ve genellikle kalın, çok kuru alanlar için ayrılmıştır) alternatifler vardır.

 Atopik egzama için, deri katmanlarına az çok hızlı ve önemli bir şekilde nüfuz etme potansiyeline sahip olan yağların uygulanması mümkündür. Tahıllarının yumuşatıcı ve kaşıntı önleyici özelliği vardır. Bu nedenle banyo suyuna yulaf ekleyebilirsiniz. 

 

 Egzamaya İyi Gelen Uçucu Yağlar Nelerdir?

 Stresle mücadelede uçucu yağlarla masajlar veya banyolar hem hoş hem de etkili bir çözümdür.

 Egzamadan etkilenen cilde topikal uygulama, enflamasyona bağlı kızarıklık veya bazen yoğun kaşıntı olsun, genellikle semptomları hafifletir. Özellikle lavanta yağını kullanabilirsiniz.

 Öncelikle saf uçucu yağları cilde asla uygulamamalısınız. Bu kural hala geçerlidir, ancak özellikle cildin zayıfladığı egzama vakalarında, aromaterapi semptomlarda belirgin bir rahatlama sağlar.

 Aromaterapinin egzamalı kişilere sunulan tedavi çeşitleri arasında özel bir yeri vardır. Bu, genellikle egzamatöz durumların kronik veya tekrarlayan yönü için gerekli olan uzun vadede uygulanabilen bir çözümdür. 

 Balmumu ve zeytinyağı karışımı da cildinize iyi gelecektir. Akşam cildinize uygulayıp gece boyu kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Yazarlar