Sağlık Elma Çayı Nasıl Yapılır? Kuru Elma Ve Toz Elma Çayı Nasıl Demlenir?

Elma Çayı Nasıl Yapılır? Kuru Elma Ve Toz Elma Çayı Nasıl Demlenir?

08.12.2020 - 02:57 | Son Güncellenme:

Elma Çayı Eskiden günümüze ulaşan lezzetli ve şifalı bir çaydır. Özellikle elmanın kokusu ve lezzetini çay halinde de tüketmek sağlık için de önemlidir. Sizde elma çayını evde kolayca demleyerek ailece bu lezzetli ve şifalı çayı tüketebilirsiniz. Elma çayı nasıl yapılır? Kuru elma ve toz elma çayı nasıl demlenir detaylı şekilde derledik.

Elma Çayı Nasıl Yapılır Kuru Elma Ve Toz Elma Çayı Nasıl Demlenir

Elma anavatanı Anadolu ve Orta Asya olduğu bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait bir ağacın lezzetli ve şifalı meyvesidir.

Elma Çayı Nasıl Yapılır?

Elma çayı özellikle kışın tercih edilen çaylardandır. Şifası nedeniyle sık tüketilen elma çayı dilediğiniz çeşitteki elma ile yapılabilir. Elma çayı demlemek pratik ve sağlıklıdır. Özellikle soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklarda tavsiye edilen bir çaydır. Elma çayı demlemek için sevdiğiniz bir çeşit elma kullanabilirsiniz.

Ölçü olarak 2 bardak çay için bir orta boy elma kullanmak yeterlidir. Elmaları güzelce yıkadıktan sonra kabuklu olarak dilimleyin. Çekirdeklerini ayıklayın. Bir elma için 2 bardak su koyarak demliği ateşe koyun. Kaynamaya başladığında kapatın ve demlenmesi için bırakın. 10 dakika demlenme süresinden sonra çayınızı tüketebilirsiniz.

Kuru Elma ve Toz Elma Çayı Nasıl Demlenir?

Elma çayını taze elmalarla demleyebileceğiniz gibi kuru ve toz elma ile de demleyebilirsiniz. Kuru elma için bir bardak için bir tutam elma kullanın. Kaynattığınız suyun içine kuru elmaları bırakarak altını kapatın. 10 dakika demlenme süresi sonrasında çayınızı tüketebilirsiniz. Toz elma için bardak başına 1 tatlı kaşı elma tozu kullanmak yeterlidir.

Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı elma tozunu bırakın ve altını kapatın. 10 dakika demlenme sonrası süzerek tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızı lezzetlendirmek için tüketirken çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz. Bu şekilde lezzetli ve sağlıklı bir elma çayı tüketebilirsiniz.

Elma Çayı Nasıl İçilir?

Elma çayı özellikle hazımsızlık için oldukça faydalıdır. Bu nedenle elma çayı genellikle akşamları ve yemek sonrası tüketilmektedir. Elma çayını günde 2 fincan olarak rahatlıkla tüketilebilir. Bitki ve meyve çaylarında önerilen miktarın üzerinde tüketmemek önemlidir. Meyve çayları doğal çaylar olsa da hamile, emziren anneler ve kronik rahatsızlığı bulunanlar doktora danışmadan tüketmemelidir.

 

Yazarlar