Sağlık Elmacık Kemiği Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

Elmacık Kemiği Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

28.07.2021 - 05:09 | Son Güncellenme:

Elmacık kemiği kişinin dış görünüşünü değiştiren en önemli yapılarından birisidir. Bundan dolayı elmacık kemiğinde oluşabilecek herhangi bir sorun kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Sizin için elmacık kemiğinde görülen ağrısının ne olduğunu ve nedenini, bununla beraber elmacık kemiği ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiğini derledik.

Elmacık Kemiği Ağrısı Neden Olur Hangi Doktora Gidilir

Elmacık kemiği insan kafatasında yer alan bir kemiktir. Vücudun en dikkat çeken bölgeleri üzerinde yer almaktadır.

Elmacık Kemiği Nedir?

Eklemi bulunmayan bir kemik sayılan elmacık kemiği yanağın üst tarafında bulunmaktadır. Elmacık kemiği için çok sayıda estetik işlem yapılmaktadır. Elmacık kemiğinin belirgin olmadığı kişilerde elmacık kemiğinin belirginleşmesi için protezler uygulanmaktadır. Bu da yüzdeki ifadeyi çok daha belirgin hale getirmektedir.

Elmacık Kemiği Ağrısı Nedir?

Elmacık kemiği ara sıra ağrı yapabilmektedir. Buda kişiyi bir hayli rahatsız edebilmektedir ve dolayısı ile elmacık kemiği ağrısının tedavi edilmesi gerekebilmektedir. Elmacık kemiği ağrısı çok farklı komplikasyonlara bağlı şekilde gelişebilmektedir. Çoğu elmacık kemiği ağrısının zararsız olduğu bilinmektedir ancak bireyi rahatsız edecek biçimde de olabilmektedir. Elmacık kemiği ağrısı geçmiyor ise ve uzun süre tekrarlıyorsa muhakkak bir doktora görünmek gerekmektedir.

Elmacık Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Elmacık kemik ağrısı için genel olarak ortopedi doktoruna gidilmesi gerekmektedir. Doktor bu konuda gerekli olan incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra elmacık kemiği ağrısının diğer bir hastalığın belirtisi olması halinde ilgili doktora kişileri yönlendirmektedir.

Yazarlar