Sağlık En Sağlıklı Uyku Pozisyonu Hangisidir? Güne Dinç Başlamanızı Sağlayacak Uyku Pozisyonları...

En Sağlıklı Uyku Pozisyonu Hangisidir? Güne Dinç Başlamanızı Sağlayacak Uyku Pozisyonları...

07.09.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

İnsanlar dinlenebilmesi ve gelişebilmesi için uyuması gerekir. Uyurken herkesin aldığı pozisyon farklı olabiliyor. En sağlıklı ve en doğru uyku pozisyonu hakkında insanlar bazı araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. En sağlıklı uyku pozisyonu hangisidir? Güne dinç başlamanızı sağlayacak uyku pozisyonları hakkında sizlere bazı bilgiler derledik.

En Sağlıklı Uyku Pozisyonu Hangisidir Güne Dinç Başlamanızı Sağlayacak Uyku Pozisyonları...

Sağlıklı bir uyku için birçok uyku pozisyonu bulunuyor.

Haberin Devamı

En Sağlıklı Uyku Pozisyonu Hangisidir?

İnsanlar uyurken bazı pozisyonlar alabilir. Özellikle bazı hastalığı olan kişiler hangi şekilde uyuyacağını bilmiyor. Bu konuda pek çok araştırma yapılıyor. En sağlıklı uyku pozisyonunun hangisi olduğu ve daha iyi bir uyku için nasıl yatılması gerektiği çok merak edilen konulardan biridir. Sırt üstü yatmak insanlar için en rahat görülen uyku pozisyonudur. Yapılan araştırmalara göre sırt üstü yatmanın birçok hastalığa faydası vardır. Sırt üstü pozisyonu genellikle uygulanan bir pozisyondur. Bu uyku pozisyonuyla birçok hastalık azaltılabilir.

Sırt üstü yatmak, reflü olan kişiler için çok uygundur. Reflü hastalığı olan kişiler bu pozisyonda uyuması gerekir. Omurgalarında bir sorun olan veya sırtı ağrıyan kişiler sırt üstü uyuyarak bu durumları azaltabilir. Özellikle beyin damar tıkanıklığı sorunları yaşayan kişiler için sırt üstü yatma pozisyonu uygun görülüyor. Tabi ki bazı hastalıklar için sırt üstü yatmak çok riskli olabiliyor. Bu hastalıklar şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı
  • Ani solunum durması
  • Nefes yolunun tıkanması
  • Uyku kalitesinin düşmesi

Güne Dinç Başlamanızı Sağlayacak Uyku Pozisyonları

Araştırmalara göre en sağlıklı uyku şekli sol tarafın üzerine yatıştır. Vücut içerisinde kalbe giden ana toplardamarlar bu uyku pozisyonuyla baskı altında kalmaz. Kalpten vücuda giden kan dönüşü bu uyku pozisyonuyla daha kolay olur. Tansiyonu yüksek olan kişiler sol tarafa doğru yattığında kendini daha iyi hisseder. 

Horlama sorunu olan kişiler için çok uygun bir pozisyondur ve horlamayı azaltır. Reflü olan kişiler için uygulanan bir pozisyon şeklidir. Hamile olan kişilere önerilen bir yatma şeklidir. Kronik kalp hastaları, sola doğru yatmaması gerekir. Kalp atışını hızlandırma riski bulunduğundan, olumsuz bir etki yaratabilir. Yapılan araştırmalara göre her hastalığa uygun bir yatış şekli bulunuyor.

Yazarlar