Cerrahisiz Yüz Estetiği, Yaprak Porselenler

Bugün diş hekimleri olarak temelde basit ve bir çok kişiye uygulanabilir, yaşınıza bakmaksızın görünümünüzü belirgin şekilde iyileştirecek olan, daha genç ve daha iyi görünme yollarından birini anlatacağım.

Dişlere uygulanan Yaprak Porselen ‘lerden (laminate venerlerden - porselen laminalardan- ) bahsediyorum.

Porselen venerler ( “porselen laminate” veya “yaprak porselen” olarak da adlandırılmaktadır) dişlerin ön ve yan kısımlarına yapıştırılan kontak lens inceliğindeki porselen yapraklardır. Porselen venerler lekesiz, çatlaksız, boşluksuz, mükemmel dişlere sahip olmanızı sağlar. İsteğinize göre bir film yıldızı gülüşü ya da problemli dişlerinizden kurtulup, doğal güzel gözüken gülüşe de sahip olmanızı sağlayabilirler.

Haberin Devamı

Bir düşünün: Film yıldızlarının veya dışarıda iyi görünen ünlülerin her birini düşünün, hiç biraz fazlalıkları olan biri yok mu? Ya da kırışıklıkları? Hatta ağarmış saçları? Tabi ki var.
Sizin de bildiğiniz gibi tüm bu kusurlara rağmen hepsi de çok hoş görünüyorlar. Daha da fazla baktığınızda, tüm o iyi görünümlü ünlülerin ortak bir özelliklerinin olduğunu fark edeceksiniz tabi ki hepsi mükemmel bir gülüşe sahipler.

Dişleriniz ya da gülüşünüz görüntünüzün en önemli unsurlarından birisidir. Genç, yaşlı, zayıf, kilolu iyi bir gülüş hepsinin üstesinden gelebilir. Diş estetiğinin önemini göz ardı etmeyin.

İşte bu yüzden bu makalede porselen venerleri “yeni cerrahi olmayan yüz gerdirme” olarak adlandırdım. Venerler, komplike ve pahalı cerrahi işlemler olmadan, görünüşünüzü belirgin şekilde iyileştirebilirler.

Sevimli bir gülüşten daha fazlası:

Şimdi, bir kavram yanılgısını düzeltelim. Birçok insanın düşündüğünün aksine porselen venerler yalnızca dişlerdeki lekeleri gizlemek amacıyla kullanılmamaktadır. Venerler dişleri beyazlatmaktan çok daha fazlasını yapabilmektedirler. Evet, size doğal bir gülüş kazandırırlar. Fakat aynı zamanda şekilsiz dişleri, küçük aralıkları, çentikleri ve benzeri kusurları gizleyerek gülüşünüzü şekillendirirler. Porselen venerler sizin ağzınıza ve gülüşünüze özel üretilir ve sizin temelli bir parçanız haline gelir. Düzgün bakım yapılacağı ve diş ömrünün normal olacağı varsayıldığında gülüşünüz yıllarca harika görünecektir!

Haberin Devamı

Nitekim bu bahsettiklerimi elde edebilmek için birçok kişi porselen venerleri düşünmektedir. Zaten beyaz bir gülüşe sahip olmalarına rağmen, dişlerindeki şekil bozuklukları sebebiyle istedikleri gibi kocaman gülmekten utanmaktadırlar. Diş hekiminize yapacağınız bir veya iki ziyaret ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Porselen Venerler (Yaprak Porselenler) Nasıl ve Neden Uygulanmalı?

Yaprak porselenlerin ve dolayısıyla diş estetiğinin bu kadar iyi sonuç vermelerinin sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz:

İlk olarak, yaprak porselen özel bir yapıştırma işlemiyle diş yüzeyine bağlandığında oldukça güçlü bir materyaldir. Bunun için en popüler kullanılan materyal e.max ‘dir. Bu özelliği de dişlerin maruz kaldıkları travmalara dayanabilmelerini sağlamaktadır. Yine de, dayanıklılığını korumasının yanında üzerinde çalışılabilir ve şekillendirilebilir bir malzemedir. Porselen ayrıca lekelenmelere karşı dirençli ve bu sayede yıllarca aynı görüntüsünü koruyabilmektedir. Tüm bu özellikleri porseleni ideal kozmetik ürünü haline getirmektedir.

Haberin Devamı

Tıpkı doğal diş minesi gibi porselen de ışığı geçiren bir malzemedir. Yarı saydamlığı sayesinde ışık, içerisinden geçebilmekte ve dişlerinizin gerçek dentin rengi yansımaktadır. Sonuç ise sahte bir “aşırı beyazlık”tan farklı olarak temiz, sağlıklı ve “doğal görünümlü” bir gülüş olmaktadır. Evet, hepimiz beyaz bir gülüş istiyoruz; fakat aradığımız herkesin gördüğünde güneş gözlüklerini aratacak bir beyazlıktan çok doğal görünümlü bir beyazlıktır. Yaprak Porselenler de tam olarak size bunu vadediyor, o mükemmel doğal gülüşü.

Gelelim porselen venerlere sahip olmak için ne yapmanız gerektiğine. Öncelikle, yaprak porselenler konusunda deneyimli ve saygın bir diş hekimi bulun. Çoğu kendini ispatlamış, yenilikleri takip eden diş hekimleri porselen venerler konusunda oldukça deneyimlidirler ve maksimum kolaylık ile uygulamalarını gerçekleştirirler.

Sonrasında, en az iki veya üç randevunuz olacağını bilin. İlk randevuda dişleriniz, porselen bağlantısının sağlanabilmesi için pürüzlendirilerek hazırlanacak ve venerlerin boşluk veya benzeri bozuklukları düzeltebilecekleri şekilde şekillendirilecektir. Sonraki randevuda ise venerlerin prova ve denenmesi, eğer her şey uygun ise dişlerinize bağlantısı sağlanacak ve tüm görüntünüz değişecektir.

Son olarak...

Porselen venerlerin (Yaprak Porselenlerin, laminaların) popülaritesinin artması; kolay ulaşılabilir ve fiziksel görünüşü olumlu yönde çarpıcı şekilde değiştirebilmesine bağlıdır. Eğer görünüşünüz için bir şeyler yapmayı planlıyor fakat cerrahi uygulamalardan uzak duruyorsanız, yaprak porselenlere bir göz atmanızda fayda var. Hayatınızı dahi değiştirebilir.

http://onurozturk.com/estetik-dis-hekimligi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler/

https://instagram.com/dronurozturk/