Püf Noktası Fare Kulağı Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Fare Kulağı Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 02:39 | Son Güncellenme:

Fare kulağı tohumu ülkemizde sık sık merak edilen tohumlar arasındadır. Özellikle birçok kişi tarafından fare kulağı tohumu nasıl ve ne zaman ekildiği araştırılan tohumlardan biridir. Bu bakımdan fare kulağı tohumunun nasıl ekildiğini öğrenebilir ve siz de ekmeyi tercih edebilirsiniz. Sizin için Fare kulağı tohumu nasıl ve ne zaman ekilir tüm detayları ile derledik.

Fare Kulağı Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Fare kulağı tohumu yuvarlak yapraklıdır ve birbirlerine sıkı sıkı dolanarak büyürler. Çimlendirme yöntemi ile ekilen fare kulağı tohumu ilkbahar ya da sonbahar aylarında ekilmesi önerilir.

Fare Kulağı Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

İlk olarak çimlendirilmesi gereken fare kulağı tohumu bahar aylarında ekilmesi gereken bir tohumdur. Ekilirken 1 metrekarelik alana 10 gram fare kulağı denk gelecek şekilde ekilmesi gerekir. Ekilecek olan alan temizlenir ve toprağın da yumuşak olması gerekir. Tüm koşullar elverişli olduğunda tohumları toprağa sererek tırmıkla dağıtmak gerekir. Sonrasında tohumun üzerini ince bir toprakla tekrar örtmek ve çimlenmeye bırakmak gerekir.

Fare Kulağı Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Fare kulağı tohumu toprağı hiçbir zaman kuru kalmaması ve sürekli nemli tutulması gereken tohumlardan biridir. Bu nedenle ekildikten sonra çimlenme aşamasına kadar fare kulağı tohumunun toprağının mutlaka nemli tutulması gerekir. Fare kulağı tohumu 15 gün içinde çimlenir. Geç çimlenmesinden dolayı gübre ya da sulama desteği ile daha hızlı çimlenmesinin sağlanması da mümkündür.

 

Yazarlar