Editörün Seçtikleri Felaket senaryosu

Felaket senaryosu

28.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Felaket senaryosu

Felaket senaryosu

Uçkurgate skandalı giderek büyürken, Clinton'un Yardımcısı Al Gore'un ofisi, istifa ya da azil durumu için "Acil başkanlık" planını yürürlüğe soktu

ABD Başkanı Bill Clinton'ın önceki gün 20 saniyelik bir açıklamada kesin sözlerle yalanladığı 'seks skandalı' iddiaları kolay çürüyeceğe benzemezken, Beyaz Saray Yönetimi, Başkan Yardımcısı Al Gore'un 'aniden' Başkanlık koltuğuna oturması olasılığını gözönüne alarak ön hazırlık yapmaya başladı.
İddiaların merkezindeki eski Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'nin Clinton'a karşı soruşturmayı yürüten Savcı Kenneth Starr ile işbirliği yapma kararı Beyaz Saray'ı sarstı. Bu karar üzerine, Lewinsky'nin dün Büyük Jüri önüne çıkması ertelendi. Starr'ın 24 yaşındaki Lewinsky'e 'dokunulmazlık' sağlaması halinde, eski stajyerin Clinton'la cinsel ilişkisini yeminli ifadede anlatacağı belirtiliyor.

Beyaz Saray ise önlem olarak, Lewinsky'nin geçmişini araştırıyor ve kadının 'dengesiz' davranışlarına örnekler arıyor.
Clinton 'cinsel ilişki' ve 'yalan söylemeye zorlama' iddialarını yanıtlarken iki yanında duran First Lady Hillary Clinton ile Yardımcısı Al Gore ise, Başkan'ı desteklemeyi sürdürüyor. Gore, dün akşamki 'State of the Union' (Memleketin Durumu) konuşması için Kongre üyelerinden bizzat destek istedi.
Ancak Milliyet'in edindiği bilgiye göre, Gore'un ofisi Clinton'ın 'olası' istifası durumunda yapılacakları da planlamaya başladı. Yetkililer, bu durumda 'Başkan' olacak Gore'un kendisine yardımcı olarak eski New York Valisi Mario Cuomo ile Demokrat Parti'li Bayan Senatör Dianne Feinstein üzerinde durduğunu ve bu yönde 'ön temasların' yapıldığını bildirdi.


Yazarlar