Ghee yağının, 'yağ' içeriği nedeniyle kilo aldırmaya neden olacağı düşünülse de ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman kilo kontrolüne yardım edebilir. Sağlıklı yağlar iştahı kontrol etmeye ve tokluk hissini artırmaya çalışır. Sütün içerisindeki proteinle birleştirildiğinde doyurucu ve besleyici bir öğün elde edebilirsiniz
Sindirim sistemine karşı faydaları olan ghee yağı, içerisindeki bütirik asit sayesinde sindirimi düzenleyebilir. Faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesi için oksijenden yoksun bir ortamın korunmasına yardımcı olur. Bağırsak bakterileri ise iltihapları önleyebilir.
Ghee yağını sütle karıştırıp tüketmek için evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek vücuda ve özellikle kemik gelişimine faydaları olan bu yağ çeşidinden faydalanabilirsiniz.
İlk olarak tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerinde oluşan köpükleri alıp atın. Ardından tamamen erimeye başladığında köpüklenme durana kadar ısıtmaya devam edin. Ocağı kapatıp yağı soğumaya bırakın.
Soğuyan yağın rengi sarıya dönmeye başlayacaktır. Soğumuş yağı bir tülbent yardımıyla süzüp kavanoza ilave edebilirsiniz. Son olarak kavanozdaki yağı dondurmanız gerekiyor. Ardından yağı oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.