A, B ve AB kan türleri için, derin toplardamar pıhtılaşması ya da varisli damarlar olarak başlayan bacaklardaki kan pıhtılarına karşı, net bir genetik yatkınlık vardır. Bu pıhtılar, uygun şekilde tedavi edilmezse, akciğerlere gidebilir ve kişinin hayatını tehlikeye atabilir.
Araştırmalara göre, AB kan grubuna sahip olan kişiler, 0 kan tipine kıyasla yüzde 23 daha yüksek kalp hastalığı riskine sahiptir. Öte yandan, 0 kan grubuna sahip kişiler en düşük kalp krizi riskine sahiptir.
2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kan grubu 0 olan kişilerin, A tipi kana sahip kişilerde mide kanseri riski daha yüksek görülmüştür. Buna karşılık, kan grubu 0 olan kişilerin, mide ülserine yakalanmaları daha yatkındır. Diğer yandan, B ya da AB kan tiplerine sahip olanlar, pankreatik kanser geliştirme riskinin artmasına neden olur.
Kan tipi O olan kadınların, FSH hormonunun yüksek düzeylerine bağlı olarak, kısırlığa yol açabilen düşük ovaryen rezervine sahip olma olasılığı iki kat daha fazladır. Hamilelikte ise gebe kadınlarda, aynı RH’a (pozitif-negatif) sahip değilse, fetusun kanıyla uyumsuzluk ortaya çıkabilir.
Kan grubunuza göre beslenme şeklinizi belirleyerek sağlığınızı iyileştirmenin mümkün olup olmadığı konusunda kesin bir bulgu yoktur. Ancak, bu tür beslenme şeklini deneyen insanlar, kilo vermek ve kilo verirken enerji seviyelerini korumak konusunda olumlu sonuçlardan söz eder. Bu durumda uzman bir doktora görünerek, kan tipinize uygun bir beslenme şekli isteyebilirsiniz.