Hamilelik sürecinde yaşanan hormonal değişiklikler sindirim sistemi üzerinde gözle görülür şekilde etkiler var eder ve kabızlık gibi sorunlar yaşanabilir. Lifli gıdalar ise sindirimi destekleyerek, bağırsak sağlığını korur ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Tam tahıllar, yulaf, meyve ve sebzeler lif açısından zengindir ve hamilelerin günlük beslenmesinde mutlaka bulunmalıdır. Bu gıdalar ayrıca tokluk hissi vererek, hamilelik döneminin istenmeyen etkilerinden olan kilo artışını da kontrol altında tutar.
Magnezyum, enerji üretimi, kas gelişimi ve genel vücut sağlığında önemli bir rol oynar. Yetersiz magnezyum alımı söz konusu olduğu zaman, şiddetli kas krampları yaşanabilir, anne adayı halsiz, yorgun hissedebilir ve hatta sinir sistemi kaynaklı sorunlar yaşanabilir. Bu sebeple, badem, kabak çekirdeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve avokado gibi magnezyum açısından zengin gıdalar hamilelik süresince düzenli olarak tüketilmelidir. Magnezyum ayrıca, doğum sonrasında annenin toparlanma sürecini de hızlandırıcı bir etki sağlar.