Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Genel SağlıkArta kalan kızartma yağını kâra çevirin! Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    4/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Yukarıdaki talimatları uyguladığınız takdirde, yemeklik yağı tekrar kullanabilirsiniz. Ancak önce kırıntılar veya tortular gibi tüm kirleticileri gidermek için yağı filtrelemelisiniz. Bu adım, özellikle galeta ununa bulanmış veya hamurla kaplanmış bir şey kızartıyorsanız önemlidir; fazla yiyecek parçacıkları, bir dahaki sefere ısıyı açtığınızda hemen yanacaktır.

    5/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Sıcak yağı asla filtrelemeye çalışmayın, çünkü kayarsanız veya sıçratırsanız ciddi yanıklara neden olabilir. Yağ güvenli bir şekilde soğuduğunda, saklama kabınızın üzerine yerleştirilmiş ince gözenekli bir süzgeç veya birkaç kat tülbent (kahve filtreleri de işe yarar) serin. En küçük kırıntıları yakalamak için yağı tülbent veya kahve filtrelerinden geçirin; kullanılmış yemeklik yağı buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.

    6/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Yağı her tekrar kullandığınızda, parçalanana kadar giderek daha da dengesizleşir. Sıcak yağlar polimerleşme eğilimindedir -molekülleri, yağa kalın, sakızımsı bir kıvam ve daha koyu bir renk veren çok daha büyük moleküller halinde birleşir. Kalan yağı bir sonraki kızartmada kullanabilirsiniz ancak bozulma belirtilerine karşı dikkatli olun.

    7/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Kullanılmış kızartma yağının keskin bir aroması vardır; en ufak bir bozulma veya kötü bir şey koklarsanız dikkatli olun ve taze yağ alın. Geri dönüştürülmüş yağınız bulanık veya köpüklü görünüyorsa onu atmanın zamanı gelmiştir. Yağ iyi görünse ve koksa bile, kızartma yağını atmadan önce en fazla üç kez tekrar kullanmanızı öneririz. 1-2 aydan uzun süre saklanmış kızartma yağını tekrar kullanmayın.

    8/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Kızartma yağının, içinde pişirdiğiniz yemeğin lezzetini alacağını unutmayın bu yüzden kızarmış balık yapmak için kullandığınız yağı, donut için geri dönüştürmeyin. Kullanılmış yağları, içinde kızartılan her neyse onunla etiketleyerek talihsiz lezzet örtüşmelerini önleyin.

    9/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Kızartma yağınızı hiç bozulmadan veya bayat kokular olmadan kullanıp tekrar kullandınız, veda zamanı geldiğinde ne yapacaksınız? Kural 1: Yağı gidere dökmeyin. Borulara takılıp tesisat sorunlarına yol açacaktır.

    10/10Arta kalan kızartma yağını kâra çevirin Çok kolaymış, süzgeç ya da tülbenti olan denesin

    Atma zamanı geldiğinde, yağı kapalı bir kaba koyun ve soğutun, ardından katılaşmış kızartma yağını normal çöplerinizle birlikte atın veya kullanılmış yemeklik yağları kabul eden geri dönüşüm merkezi bulun.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası ancak spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli
    Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası ancak spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli!
    Üzüntü ve kaygı seviyeleri daha yüksek Anne kalbindeki şaşırtan değişim
    Üzüntü ve kaygı seviyeleri daha yüksek! Anne kalbindeki şaşırtan değişim
    Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin Bir lokması bile büyük riskmiş
    Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş
    Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor Karbonat tek çaresi
    Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Ekranın cesur anneleri Annelerin gücü adına
    Ekranın cesur anneleri! Annelerin gücü adına
    Aslı Enver 41 yaşına bastı Doğum gününde davetsiz misafir
    Aslı Enver 41 yaşına bastı! Doğum gününde davetsiz misafir
    Sıcak Büfe için geri sayım başladı Sıra dışı komedi
    Sıcak Büfe için geri sayım başladı! Sıra dışı komedi
    Beyonce konserinde çok ünlü isim Paylaşımla ortaya çıktı: Öpücüklere boğdu
    Beyonce konserinde çok ünlü isim! Paylaşımla ortaya çıktı: Öpücüklere boğdu

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo