Nohudun içerisindeki besin maddeleri günlük B5 ihtiyacının %52'sini, folat, E vitamini ve K vitamini dahil olmak üzere birçok B vitamini eksiğini karşılayabilir. Ayrıca demir, fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko açısından zengin.
Birçok kişi nohut pişirirken ıslatılan suyu lavaboya dökerek fazlalıklardan kurtulur. Ancak nohut suyunun sağlığa pek çok faydası bulunuyor. İşte nohut suyunu çöpe atmamanız için bazı nedenler.
Bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda nohut suyu oldukça etkilidir. İçerdiği bol miktarda vitamin ve mineral sayesinde vücudun savunma mekanizmasını destekler. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.
Sindirim sistemine de faydalı olan nohut suyu, mide rahatsızlıklarını giderir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bağırsaklarda çoğalan zararlı bakterileri kurutabilir.
Ayrıca, böbreklerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Vücudunuzdaki toksinleri tek tek atarak rahatlayabilirsiniz.
Genellikle çöpe atılan nohut suyu, düşük kalorili olması ve tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanların tercih ettiği bir içecektir. Düzenli tüketildiğinde ise kalp krizi riskini azaltabilir.
Sivilce ve akne gibi cilt problemlerine iyi gelir. Bunun yanı sıra, ciltteki lekelerin ve izlerin giderilmesine yardımcı olur. Gözaltı morlukları ve şişliklerine de iyi geldiği söyleniyor.