Bahar alerjisine iyi gelen andız otundan çay hazırlayabilirsiniz. Sakinleştirici ve anti alerjik özelliği nedeniyle etkisi hızlıca görülebilir. Yüksek oranda tüketilmemek şartıyla andız çayını içebilirsiniz. Bu çayın yapımı oldukça basittir. 25 gram kurutulmuş andız otunu, kaynatılmış 1 litre suyun içine atın ve 10 dakika demleyin. Gün içinde farklı saatlerde içebilirsiniz.
Gribal ve alerjik enfeksiyonlarda oldukça yararlı olan meyan kökü, çayı yapıldığı takdirde size güç veren bir iksir gibi çalışacaktır. Daha rahat bir bahar geçirmeniz ve bahar alerjisini en aza indirmeniz mümkün. Rendelediğiniz meyan kökünden 1 çay kaşığı ayırın. Kaynattığınız bir kupa çayın içine atın. 8 dakika bekletin ve için.
Papatya özellikle gribe ve mide ağrılarına iyi gelen bir bitkidir. Ancak polen alerjisi konusunda da oldukça başarılıdır. Vücuttaki mikroorganizmaları güçlendirerek daha fazla bağışıklık sağlayan papatyayı çay olarak tüketebilirsiniz. Bir fincanın içine 1 ya da 2 tatlı kaşığı papatya atın ve üzerine kaynamış su ekleyin. 5 dakika demlendirip gün içerisinde içebilirsiniz.
Bahar ve yaz bitkisi olarak tükettiğimiz çilekler aslında tam bir alerji düşmanı. İçerdiği C vitaminiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve adeta alerjiye savaş açıyor.
Adet düzensizlikleri yaşan çoğu kadının tercih ettiği civanperçemi otu, alerjik reaksiyonlar için de oldukça kuvvetli bir bitkidir. Bir bardak kaynattığınız suyun içine çeyrek bardak kadar taze civanperçemi atın ve 5 dakika demleyin.
C vitamini deposu olan ananas, içindeki enzimler ve proteinler sayesinde sindirime iyi gelir ve metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca alerjik durumlarda da oldukça etkilidir.