Şeker, cips, bazı dondurulmuş gıdalar, fast food gibi aşırı işlenmiş gıdalar vücutta iltihaba neden olur. Bu iltihaplanma, detoksifikasyonla ilgili olanlar da dahil olmak üzere organ sistemlerimizin normalde olduğundan daha fazla çalışmasını gerektirir.
Ayrıca aşırı, uzun süreli aşırı işlenmiş gıda tüketimi, karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi ana detoks sistemlerimizi etkileyenler de dahil olmak üzere çok sayıda kronik hastalıkla bağlantılıdır. Bu yüzden bu ürünlerden uzak durmak gereklilik değil şarttır.
Soğan, sarımsak ve brokoli gibi kükürt oranı yüksek gıdalar, özellikle bazı ağır metallerin uzaklaştırılmasında ve antioksidan aktivitenin desteklenmesinde faydalıdır. Ayrıca kükürt içeren gıdalar vücudun doğal detoksifikasyon sürecinde çok önemli olan antioksidan glutatyonun etkinliğini artırır.
Genel sağlığı geliştirmek ve vücudun doğal detoks sistemlerini harekete geçirip desteklemek için diyetinize meyve, sebze ve tam tahıllar gibi daha fazla tam gıda eklemeye odaklanmanız gerekir.