Yapılan paylaşımda doktor, beyaz ekmeği önce donduruyor ardından buzunu çözüp tekrar kızartıyor. Bu sayede ekmeğin kan şekerini etkileme riski düşüyor. Bu çözümün ardından birçok kişi tüyoyu evde denemeye başladı. Ancak bazı kişiler ise bu durumun farklı gıdalarda geçerli olup olmadığını merak etti.
Ekmeğin daha uzun ömürlü olabilmesi için dondurucuda saklayan ve kızartan bireylerin çoğu bunun sağlıklı olma ihtimalini hiç düşünmediklerini ifade etti. Yapılan yorumlara göre ise tekrar ısıtılan makarnanın glisemik indeksinde azalma meydana geleceği söyleniyor.
Yayınlanan bir makalede pişmiş makarna veya pirinci gece boyunca buzdolabında bırakmanın doğal nişastayı daha dirençli hale dönüştürdüğü belirtiliyor. Bu sayede düşük kan şekerine ulaşılabilir.
Aynı zamanda bu tüyolar, bağırsak sağlığını da olumlu yönde etkileyecek türden. Uzmanlar, dirençli nişastaların sindirimi zor olduğu için kan şekerini normal nişasta kadar yükseltmeyeceğini belirtiyor.