Bunun için yapmanız gereken tek şey bir soğanı ortadan ikiye bölüp içerisine en az 5-6 karanfil batırmak. Hazırladıktan sonra ise bir kabın içine alıp yakınınızda bulundurmak. Bu etkili çözüm, salgıladığı koku sayesinde burun kanallarını ferahlatan bir etkiye sahip.
Soğan kokusunun ağırlığından hoşlanmayan kişiler de soğanı bölmeden karanfil batırmayı deneyebilir. Bu yöntemde unutmamanız gereken tek şey, soğanları her gün tazelemek. Gribal rahatsızlığınız geçene kadar devam ettireceğiniz bu işlem, kısa sürede rahatlamanızı sağlayacak.
Soğan, havada oluşan kötü bakterileri temizler. Solunum yollarının açılmasında etkili olan soğan karanfille birleştiğinde birçok virüs riskine karşı bir kalkan oluşturabilir.
Soğan ve karanfil birleşiminin bilinmeyen bir etkisi daha bulunuyor. Sinir sisteminin yatışmasına yardımcı olan bu ikili, uykuya daha rahat dalmanızı sağlar. Kaliteli bir uykunun ardından güne enerjik başlamak isteyenler de bu yöntemi deneyebilir.
Adeta bir grip düşmanı olan soğan ve karanfil, eski çağlardan beri kullanılıyor. Soğan kokusu baskın bir koku olarak bilinse de batırılan karanfiller sayesinde rahatsız edici olmaktan çıkıyor. Karanfilin hoş kokusu da solunumu rahatlatan etkiler barındırıyor.