Kullanılan kesme tahtaları genellikle fazla kullanımdan sonra aşınarak kestiğimiz gıdaların kokusunu çekmeye başlar. Kokuyu arındırmak için basit püf noktalar bulunuyor. Temizlik yaparken pek çok yeri temizlemede kullanılan sirke, dezenfekte etme özelliği ile kesme tahtalarını da kurtarabilir.
Kesme tahtanızı ilk önce sıcak su ve bulaşık sabunuyla yıkadıktan sonra sirke ile silebilirsiniz. Tahtada oluşan kötü koku ve lekelerin giderilmesindeki etkiyi fark edebilirsiniz.
Plastik saklama kapları, mutfağın her yerinde her alanında pratik bir kullanım sağlıyor. Ancak bazı zamanlarda ne kadar makinede yıkanırsa yıkansın kalıcı bir koku bırakmaya başlayabiliyor. Plastik olması nedeniyle kokuyu daha çabuk çekebiliyor.
Saklama kaplarını daha uzun vadede kullanabilmek için içine bir miktar diş macunu koyup bir sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eskisinden daha yeni gözükecek.