Patatesler gibi soğanlar da tazeliğini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklanmalıdır. Ancak patates ve soğanları bir arada tutmak doğru bir işlem değildir. Patateslerin yaydığı etilen gazı soğanların da filizlenmesine yol açacaktır. Soğanlar düzgün bir şekilde saklanırsa bir aya kadar dayanabilir.
Nemli ortamlarda pek sağlıklı olmayan salatalıkları rutubet riski olan yerlerden de uzak tutmalısınız. Bu da tezgahınızda bir veya iki saatten fazla kalmaya dayanamayacakları anlamına geliyor. Salatalıkları buzdolabında saklamak, kullanana kadar çıtır çıtır kalmasını sağlar.
Özellikle olgun meyveleri tezgahta beklettiğinizde, siz farkına varmadan tüketilmez hale gelebilir. Ayrıca şeftali, muz ve avokado gibi ürünler tezgahta birkaç gün olgunlaştıktan sonra meyve sineklerini çekmeye başlar. Bu sinir bozucu sinekleri önlemek için olgunlaşmış meyve ve sebzelerinizi buzdolabına koymalısınız.
Evde kesmiş olduğunuz yiyecekleri açıkta veya tezgah üzerinde bırakmayın. Soğuk ve taze tutmak için hemen buzdolabına koymak önemlidir. Tezgahı bir çeşit yasak bölge olarak düşünüp dilimlenmiş meyve ve sebzeleri üzerinde bekletmemelisiniz.