ABD'de yapılan araştırmaların ardından uzmanlar, kahvenin içine şeker koymak yerine tereyağı koyulmasının çok daha sağlıklı olacağını belirtiyor.
Tereyağlı kahve yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken ilk şey tereyağının doğal olmasıdır. Suni olarak üretilen tereyağları kilo vermenize değil almanıza neden olabilir. Aynı zamanda gerekli ölçülerin dışına çıkarak tüketmemekte fayda var.
Kilo verme sürecine destek olabilmesi için tereyağlı kahve yaparken şeker atmamak çok daha faydalı olacaktır. Canan Karatay'ın da şeker konusundaki düşünceleri ortada. Bu tarifin faydalarını görebilmek için şekerden uzak durmanız gerekiyor.
İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği yağları çatır çatır yakacak tereyağlı kahve tarifi;
1 fincan suyun içine 1 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Bu karışıma 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı ilave edin. Kısık ateşte Türk kahvesini pişirmeye başlayın. Tereyağı tam anlamıyla eriyene kadar bekleyin. Pişirdiğiniz kahve köpürmeye başladığında ocaktan çekebilirsiniz. Tereyağlı kahveniz hazır.