Geleneksel olarak tedavi amaçlı tercih edilen ışkın otu, doğru kullanıldığında iştah açıcı bir yapıya sahiptir. İçerisindeki bol miktarda kalsiyum ise kemik erimesi olan kişilerin rahatsızlığını hafifletmek veya engellemek için kullanabileceği bir bitkidir.
Ekşi bir tada sahip olan bu otun kivi tadına benzediğini söyleyebiliriz. Bağışıklığı güçlendirirken kalp sağlığını da desteklemektedir. Aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin kolayca dışarı atılmasını sağlar. Toksinleri atmadan etkili bir yiyecektir.
Işkın otunun faydalı etkilerini alabilmek için evinizde yemeğini hazırlayabilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın kalp dostu olarak önerdiği ışkın otundan lezzetli bir yemek hazırlayarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
- 4-5 kök ışkın
- 1 tane soğan
- Bir miktar sıvı yağ
- 2 yumurta
- Bir tutam tuz
Hazırlığa öncelikle soğanı yıkayarak başlayın. Ardından küp küp doğrayıp yağda kavurun. 4-5 kök ışkını da doğrayarak soğan karışımın içine ilave edin. Bir miktar tuz serpiştirdikten sonra kavurma işlemine devam edin.
Işkınlar aşırı derecede kavrulmadan önce yumurtaları kırabilirsiniz. Kısa süre pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Hem lezzetli, hem de vücudu güçlendiren harika bir öğün elde etmiş olacaksınız.