10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın. Hamurları açarken her hamurun eşit olması için ara ara çevirmek iyi olacaktır. Tepsinizin boyutunu dikkate alarak baklava hamurunu açmaya özen gösterin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Baklavanızı dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Üzerine, her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat etmek kaydıyla eritilmiş yağın yarısını dökmelisiniz.
Bu aşamada tereyağını eritirken yağın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Aksi takdirde tatlınızın üzerinde yanarak kötü bir görüntü oluşturabilir. Hazırladığınız baklavayı önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına sürün ve 30 dakika pişmeye bırakın.
Hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı da üzerinde gezdirin. Tekrar fırına sürerek altı üstü kızarana kadar 30 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda baklavanızı fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız. Şerbetini güzelce çektikten sonra, kolay baklavanız servise hazır. Afiyet olsun!