Portakallı kekinizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Keki pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, fırının kapağını ilk 20 dakika hiçbir şekilde açmamaktır. Bu, kekin güzelce kabarmasını sağlar. İlerleyen dakikalarda kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdanı sapladıktan sonra çıkarttığınızda temiz ise kekiniz pişmiş demektir.
Kekinize ekstra bir dokunuş katmak için, isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir, isterseniz de portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Hatta kekin üstüne hafif bir çikolata sosu gezdirerek ekstra dokunuş katabilirsiniz. Ayrıca yanında vanilyalı dondurma ile sıcak-soğuk dengesi de sağlayabilirsiniz.
Portakallı keki damla çikolata, ceviz veya kuru üzüm ekleyerek farklı versiyonlarda da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, tam buğday unu kullanarak daha sağlıklı bir alternatif de var edebilirsiniz.