Sıvıları karıştırdıktan sonra elinizle yoğurabilirsiniz. Hamuru bekletmeye alıp haşhaş sosunu hazırlamaya geçin. Yarım haşhaşı bir su bardağı sıvı yağ ile karıştırıp elde edebilirsiniz. Ardından hamuru bir yüzeye açtıktan sonra haşhaş karışımını dökün.
Karışımı hamura iyice döktükten sonra ellerinizi gezdirerek bütünleşmesini sağlayın. Hamuru yaymadan önce zemine de yağlı haşhaş sürerseniz, hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz. Ardından cevizleri ilave edebilirsiniz.
Karışımı hazırladıktan sonra 2 kat olarak dizdiğiniz haşhaşlı çörekleri rulo haline getirin. Hamuru 2 defa mayalandırdıktan sonra bu işlemleri tamamlayın. Rulo olarak kestiğiniz çörekleri pişirmeye başlayabilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırının orta katının bir altına koyabilirsiniz. Ardından çayınızı, kahvenizi demleyebilir, haşhaşlı çörekleriniz afiyetle tüketebilirsiniz.