22.04.2024 - 16:54 | Son Güncellenme:
Çilekleri çürümeden muhafaza etmek için birçok farklı yöntem deneyebilirsiniz. Yaz mevsiminin en lezzetli meyvelerinden çilek, içindeki güçlü vitaminler sayesinde sağlığımıza faydalıdır. İşte çileğin hızlı çürümesini önleyen yöntem.
Çilekleri çürümeden saklamak için buzdolabına yerleştirmek doğru bir yöntemdir. Ancak bazı durumlarda dolapta beklettiğiniz çilek de bozulmaya başlayabilir. Bunu önlemek için yapmanız gereken bir püf nokta mevcut.
Bunun için çileklerin üzerine bir kağıt havlu serin ve kabın kapağını kapatın. Bu yöntemde çilekleri yıkamadan buzdolabına koymanız gerekiyor. Aynı zamanda saklarken tek katman olduğundan emin olmalısınız. Böylece üst üste gelerek ezilme, çürüme gibi sorunlara neden olmaz.
Çilekleri bakteri ve mikroplardan arındırarak çürüme sorununu engelleyebilirsiniz. Sirke kullanarak üzerindeki bakteri ve mantarları ortadan kaldırın. Bu sayede çilekler çok daha uzun ömürlü olabilecektir.
Bunun için 3 bardak soğuk suyun içine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Çilekleri bu karışımın içerisinde bir süre bekletin. Oldukça kumlu bir yapıya sahip olan çillek, içerisindeki bakterileri de suya bırakacaktır. Sonrasında iyice durulayarak temizleyebilirsiniz.
Yıkadığınız ve temizlediğiniz çilekleri kağıt havlu ile kurulayarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak uzun vadeli kullanım gerektiriyorsa dondurucuya atmak da mümkündür. Temizlenen ve kurulanan çilekleri dilimlenmiş halde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Eğer aralarında çürümüş veya küflenmiş çilekler varsa, hemen çıkarın. Aksi takdirde, diğer çilekler de hızla bozulabilir.Bu yöntemleri uygulayarak, çileklerinizi daha uzun süre taze tutabilir.