- Ihlamur
- Taze nane
- Zerdeçal
- Mate bitkisi
- Kaynar su
Gerekli malzemeleri kullanarak oluşturduğunuz çayın ılıklaşmasını beklerken tokluk sağlayan bir karışım tüketmeniz gerekiyor. Bu karışımın üstüne demlediğiniz çayı tükettiğinizde iştah kesici etkili bir öğün tüketmiş olacaksınız.
Çayın demlenmesini beklerken 1 tatlı kaşığı keten tohumu,1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı sarı leblebiyi karıştırarak dövülmüş hale getirin. Keten tohumunun daha az dövülmüş olması şart.
Hazırladığınız karışımdan 1-2 çorba kaşığı tükettikten sonra demlenen çayınızı içebilirsiniz. Bu kombinasyon, yalnızca iştahı kesmekle kalmayıp birçok sağlık sorununu da önleyebilir.