Konserve kutusunu açmaya çalışırken aşırı kuvvet uygulamak, özellikle metal yapının deforme olmasına veya kazalara yol açabilir. Zorlanıyorsanız farklı bir açacak deneyin veya kutuyu değiştirmeyi düşünün. Güç kullanımı yerine doğru tekniği kullanmak önemlidir.
Konserve açıldıktan sonra kalan kısmının tekrar saklanması yaygın yapılan bir hatadır. Konserve kutusunun iç kısmı, hava ile temas ettikten sonra oksitlenerek kısa sürede yiyeceklerin tadını bozabilir. Bu durumdan dolayı, kalan gıdayı cam ya da plastik bir kaba alarak buzdolabında muhafaza edin, açılmış konserveyi tekrar dolaba koymayın.
Tarihi geçmiş konserve kutuları genellikle şişmiş veya paslanmış olur. Böyle konserveleri açmak ise gıda zehirlenmesi riski var eder. Konserveleri açmadan önce mutlaka son kullanma tarihine bakın ve şüpheli durumlarda kullanmayın.