Kahvaltı da tahıl tüketmek istiyorsanız, iyisi mi, yulaf, kinoa ve buğday kepeği gibi doğal olanları tercih edin. İçlerine taze meyve, kuru yemiş ve %100 doğal bal ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, her ne kadar kullandığınız malzemeler çok sağlıklı olsa da, tükettiğiniz miktara her zaman dikkat edin. İşin anahtarı ölçülü olmakta yatar; unutmayın, suyun bile fazlası zararlıdır.
Kırmızı etler ve sosisler şişmanlatıcı gıdalardır. Demir ve proteinin zengin birer kaynağı oldukları doğru olsa da, aynı zamanda bileşiklerinde doymuş yağlar vardır. Bu yağlar, fazla miktarlarda tüketildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir.Doymuş yağlar, çoğunlukla, kötü kolesterol seviyelerini arttırır ve böylece kardiyovasküler hastalıkların gelişmesine neden olur. Buna ek olarak, bu yağlar vücudun belirli bölgelerinde, karın ve bacaklar gibi, çok çabuk birikir.
Onlarsız yaşayamam diyorsanız, en azından kızartarak yememeye çalışın: fırın veya ızgarada pişirilmiş halini tüketebilirsiniz. Ve pişirme yönteminiz ne olursa olsun, daha fazla yağ eklemeyin.
"Light" veya diyet ürünler şişmanlatıcı gıdalar arasında başı çeker. Günümüzde, her bir ürününün normal ve light seçeneğini piyasaya sunan markalar mevcut. Bununla birlikte, çoğu “light” ürün, genellikle bir bileşeni azalttıkları zaman yaşanan lezzet kaybını telafi edebilmek için sodyum, yağ ve diğer toksik ve yapay tatlandırıcılarla doldurulur. Mutlaka bu tarz gıdalardan da uzak durun.