Modern buğdayda yüksek miktarda gluten olduğunu belirten Karatay 'glutensiz un' ihtimalinin doğru olmadığını vurguladı. Demir eksikliğinin en önemli nedenleri arasında gerekli seviyede et tüketilmemesi olduğunu söyledi.
İnsan biyolojisinin en yatkın olduğu demir kaynağının kırmızı ette olduğunu ifade eden Karatay, et tüketiminin ardından yapılan bazı alışkanlıkların demir alımını önlediğini belirtti. Etli yemeklerden sonra hemen çay içmek, demir eksikliğine yol açabilir. Demirin vücuda geçebilmesi için yemekten hemen sonra çay tüketmemeye özen göstermelisiniz.
Canan Karatay, demir eksikliği yaşayan kişilerin doğal kırmızı et, karaciğer tüketmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca sağlıklı bir beslenme düzeni, bağırsakları olması gerektiği gibi çalıştırarak demir emilimine katkıda bulunacaktır. Karatay, C vitamini takviyesi almanın da son derece faydalı olduğunun altını çizdi.