Ocağınızı orta ateşe ayarlayarak pişirmeye başlayabilirsiniz. Balığın bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafına çevirin. İki taraf eşitleninceye kadar işleme devam etmelisiniz. Ardından servise hazır hale gelecektir. Misafirlerinizi kağıtta hamsiyle büyüleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt, balığın suyunu ve lezzetini içine hapsettiği için balıkları yumuşacık olmasını sağlar. Eğer tava kullanmak yerine fırın tepsisi tercih ederseniz, kağıtları fırın tepsisine ekleyebilirsiniz. Fırında pişirmek isteyenler, fırını 200 dereceye ayarlayıp pişirebilir.
Balık tüketirken baharat eklemek istiyorsanız, ölçülü kullanmakta fayda var. Yağlı kağıt işleminde kullanılan yağ miktarı baharatların kızarmasına neden olabilir. O nedenle pişirdikten sonra sıcakken üzerine dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.