- İlk kaynamadan sonra altını kısıp 14 saat boyunca kısık ateşte pişirin.-Kesinlikle yüksek ateşte kaynatmayın, 90 derecede sabit tutun.- Ara ara da üzerinde oluşan köpükleri alın.
- Pişirme işlemi sonunda altını kapattıktan sonra oda sıcaklığında bekleyip üzerindeki yağ katmanını alın.-Yoğun kolajen içeren kemik suyunun saklama şekli de önemlidir. Protein yapısı nedeniyle buzdolabında tutulduğunda 4-5 günden sonra bozulmaya başlar.
-En sağlıklı ve uzun süreli saklama şekli olarak kağıt bardaklara ya da plastik içermeyen küçük silikon kalıplara aktarıp üzerini streç filmle kapatarak -18 derecede dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde 2-3 aya kadar kullanabilirsiniz.-Kemik suyunu tüm yemeklerinize katabilir ya da doğrudan tüketebilirsiniz. Özellikle sabah aç karnına limon sıkarak tüketmek, C vitamini desteği ile vücuttaki emilimini arttıracaktır.