Beklettiğiniz lavaşlar bayatlamaya başladıysa, endişeye hiç gerek yok. Tekrar yumuşatmanın da çeşitli yolları mevcut. Lavaşları kurtarmak için nemli bir bezin içine sarabilirsiniz. Ardından mikrodalgad ısıtarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Mikrodalga tercih etmeyen kişiler aynı işlemi kuru bir tavada ısıtarak gerçekleştirebilir. Bu tüyoları öğrendiğimize göre, lezzetli bir lavaş hazırlamanın zamanı geldi.
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 - 4,5 su bardağı un
İlk olarak unu bir kaba alıp üzerine su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Ardından, her parçayı tava büyüklüğünde açın. Yağsız tavada arkalı önlü pişirerek üst üste dizin ve kurumaması için bezle örtün. Servise hazır olacaktır.