Kan şekerini dengelemeye yardımcıdır: Kuru kayısı genellikle fındık gibi bir kabuklu yemişle tüketilir. Kabuklu yemişler doğal yağ içerikleri nedeniyle mide boşalmasını geciktirir ve kan dolaşımına glikoz salınmasını yavaşlatır. Kabuklu yemişler kayısı da dahil düşük ve orta glisemik indeksli kurutulmuş meyvelerle birleştirildiğinde kan şekeri dalgalanmalarını önlemeye yardımcıdır.
Besin içeriği taze ve kuru meyveler arasında benzerdir. Ana fark, kurutulmuş versiyonun genellikle C vitamini bakımından daha düşük olmasıdır. Sülfitlere duyarlı kişiler; kuru kayısı kükürt içeren bileşiklerle işlem gördüğü için ticari olarak kurutulmuş kayısılara özellikle astım ataklarını tetikleyebileceğinden dikkat etmelidir. Organik kuru kayısılar kimyasal içermez. Sülfitler sağlıklı bağırsak bakterilerine zarar verebilmektedir. İrritabl bağırsak sendromu olan bireyler için sindirimi zor olabilir ve gastrointestinal (ishal, kabızlık, karın ağrısı vb.) rahatsızlığa sebep olabilir.