Avakadonun en sağlıklı meyvelerden biri olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak bazı araştırmalar avokado tohumlarının yeterince kullanılmayan bir kaynak olduğunu, kalp damarları ve kan sağlığına son derece faydalı olduğunu kanıtladı.
Tohumları nasıl yenir: Bir avokadoyu dilimlediğinizde, çekirdeğini çıkarın ve kurumasını beklemeden önce kahverengi kabuğunu soyun, ardından tohumunuzu smoothieler veya ekstra olarak kullanılabilecek bir toz haline getirin. Tozu da birlikte tüketmek istediğiniz bir içeceğe ya da salataya serpiştirebilirsiniz.
Havaların soğumasıyla birlikte viral enfeksiyonların artmasıyla akla sık sık portakal ve narenciye ürünleri gelir. Portakal çekirdeği ise vücudumuzdaki enerji seviyesini hızlandırabilir.
Tohumları nasıl yenir: Portakal tohumları portakal yerken tüketilebilir veya enerji artışı için yemeklerin ve içeceklerin üzerine eklenebilir.