Aynı zamanda alerjik bünyeye sahip olan kişilerin kaju fıstığı tüketmeden evvel mutlaka uzman doktorlara danışmaları gerekir. Çünkü bazı kişilerde alerjik etkilere neden olabilmektedir. Kronik bir hastalığa sahip olan ve ya herhangi bir ilaç kullanan kimselerin de kaju tüketmeden evvel uzman hekimlere danışmaları önerilmektedir.
Sodyum İçeriği: İçeriğindeki sodyum nedeniyle çok fazla kaju tüketilmemesi önerilir. Ancak kişinin tuzlu fıstıklardan uzak durması gerekiyorsa, sodyum içeriğinin yüksekliğinden kaynaklı olarak tuzsuz kaju seçimi daha mantıklı olabilir. Sodyum alımı konusunda yetişkinler için belirlenen üst sınır 2.300 mg ve vücut için ise ortalama 1500 mg yeterli olmaktadır. Ancak yüksek miktarda kaju tüketiminde fazla sodyum kişide yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, felç ve böbrek hastalıkları gibi büyük sorunlara neden olabilir.
Alerjiler: Bazı araştırmalara dayanarak kajuya karşı alerji durumunda yükselişler olabilmektedir. Solunum yolu problemleri ve ya anafilaksi kajunun zararları arasında yer alır. Bununla birlikte kaju alerjisi, fıstık alerjisine göre daha sık rastlanılan bir alerji çeşididir.
Olası İlaç Etkileşimleri: Tansiyon ilaçları kişilerde kimi zaman bulantı ve benzeri etkilerinin yükselmesine de neden olduğu görülür. Bazı diyabetik ilaçlar ve tiroit ilaçları ile etkileşime girerek zararlı sonuçlar doğurabilir. İçeriği nedeniyle kaju fıstığı da ilaçlarla birlikte kullanımında yan etkilere neden olabilir.
Kilo Alımı: Kaju yüksek kalori ve yağ içerir. Bu yağlar sağlıklıdır ancak fazla tüketiminde aşırı kiloya neden olabilir. Bunun yanı sıra diyabet, yüksek kolesterol, metabolik sendromlar, felç, kanser ve kalp hastalıkları gibi sorunlara da neden olabilmektedir.
Ham Kajunun Zararları: Henüz olgunlaşmamış ve ya kavrulmamış ham kaju da ciltte kaşıntı ve deformasyon oluşturabilecek yağlara sahiptir. Yüksek dereceli sıcaklıklarda kavrularak bu yağlar uzaklaştırılmaktadır.