Faydaları bilimsel olarak da kanıtlanan baldan tam ve etkili sonuç almanın ise işlem görmemiş, gerçek ham bal seçimi ile mümkün olacağını aktaran Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, ham bal yedikten sonra bir bardak su tüketilmesini tavsiye ederek, güne dinç, zinde bir giriş için bunun son derece önemli olduğunu anlatıyor.
Aksoy, “Balda, B1, B2, B3, B4, B5, B6 ve C vitaminleri vardır. Kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, sodyum klorür ve magnezyum gibi mineraller içerir. Bunun yanı sıra bakır, iyot, demir, çinko balda bol miktarda bulunur. Bu kadar zengin bir ürünün kana doğrudan karışma miktarı ise yüzde 70. Balın, vücut üzerinde çok ciddi olumlu etkisi vardır. Ama en önemlisi vücudun erken yıpranmasını engelliyor. Kalp, sinir, tansiyon, akciğer, olmak üzere pek çok rahatsızlığa da iyi gelmektedir.” açıklamasında bulundu.
Günü ham bal ile karşılamanın bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini öneren Ahmet Bağran Aksoy, açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Bu alışkanlık sonbahar döneminde bireylerin yaşayacağı her türlü hastalık sorunlarının önüne geçecektir. Özellikle Bal, polen, arısütü ve propolis karışım kürü ile soğuk algınlıklarına karşı sağlığınıza destek olabilirsiniz. 5 yaş civarı ve üstündeki çocuklara da yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebileceğiniz bu kür ile vücudunuzu hastalıklara karşı zırhlayabilirsiniz.’’
Antioksidan özelliği taşıyan balın siyah çay ve bitki çaylarında kullanımının sağlıklı yaşam için önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, ‘’Bir bardak suya, bir tatlı kaşığı ham bal, yarım limon ve yarım çay kaşığı zencefili eklemek öksürüğe iyi gelir.’’ diye konuştu.