Günü ham bal ile karşılamanın bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini öneren Ahmet Bağran Aksoy, açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Bu alışkanlık sonbahar döneminde bireylerin yaşayacağı her türlü hastalık sorunlarının önüne geçecektir. Özellikle Bal, polen, arısütü ve propolis karışım kürü ile soğuk algınlıklarına karşı sağlığınıza destek olabilirsiniz. 5 yaş civarı ve üstündeki çocuklara da yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebileceğiniz bu kür ile vücudunuzu hastalıklara karşı zırhlayabilirsiniz.’’
Antioksidan özelliği taşıyan balın siyah çay ve bitki çaylarında kullanımının sağlıklı yaşam için önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, ‘’Bir bardak suya, bir tatlı kaşığı ham bal, yarım limon ve yarım çay kaşığı zencefili eklemek öksürüğe iyi gelir.’’ diye konuştu.