19.01.2017 - 11:26 | Son Güncellenme:
Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler listeria bakterisi içerir. Listeria, plasentayı geçip bebeğe ulaşarak enfeksiyona ve kan zehirlenmesine neden olabilir. Bu da düşükle sonuçlanabilir.Üzerinde "pişmiş" yazsa bile işlenmiş etler yenmeden önce yüksek derecede pişirilmesi gerekiyor.
İşlenmiş etler gibi dondurulmuş veya tütsülenmiş etler de listeria içerdiği için kaçınılmalı.
Krem peynir ve feta gibi pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler E.coli bakterisi, listeria, salmonella ve kampilobakter içerebileceği için hamilelere tavsiye edilmez.
Çiğ deniz ürünleri, az pişmiş veya çiğ etler ve kümes hayvanları koliform, salmonella ve toksoplazmoz riski taşıdığı için düşüğe neden olabilir.Mayonez ve krema gibi çiğ yumurtayla yapılan yiyecekler de büyük risk taşıyor.
FDA'nın açıkladığı hamilelerin kaçınması gereken cıva miktarı yüksek balıklar arasında köpek balığı, kılıç balığı, ton balığı yer alıyor.
Hamilelikte alkol tüketilmesi fetal alkol sendromu ve diğer gelişim bozukluklarına yol açabilir.Duygu Bay / PembeNar