Yaş arttıkça metabolizma oranı azalmaya başlar, bu bakımdan vücudun kolayca sindirebileceği gıdaları tüketmeniz 50'li yaşlarda çok önemlidir. Badem sütü vesağlıklı tahılları şekersiz tüketebilirsiniz. Şeker yerine tahılınıza bal ekleyebilirsiniz. Yaşlanma belirtilerini azaltmak için avokado, brokoli, yaban mersini, fındık ve ıspanak yiyin. Elma yemek de kolesterolü düşürmeye ve diyabetle savaşmaya yardımcı olacaktır.
60'lı yaş grubu ve üstü kişiler mutlaka her gün beslenmesine 5 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve eklemeli. Ispanak, mercimek ve fasulye gibi demiraçısından zengin ürünleri tüketmeliler. Soya fasulyesi ve yeşillikler formda kalmanıza yardımcı olacaktır. Bunlara ek olarak tuz alımının azaltılması gerekir. Daha fazla su içmeli ve şekerli ürünlerden kaçınılmalı.